fredag 23 september 2011

Kort om Japan

Japan ligger öster om Kina och Syd-Korea och har en yta på 377 923 km² med en befolkning på 128 miljoner invånare. Tokyo är världens folkrikaste storstadsområde och välkänt som Japans huvudstad och har självt 13 miljoner invånare. Det vill säga att Japan är ett av värdens mest tätbefolkade land och det är bara att tänka sig hur hektiskt det kan bli i huvudstaden när det är rusningstrafik..:S
Det är nog ingenting jämfört med Stockholms rusningstrafik på morgonen när alla är på väg till jobbet eller skolan. :D
Något att lägga på minnet innan vi går vidare är att folket i Japan förhandlar med valutan "Yen" JPY och i dagsläget så är Japans ekonomitillstånd på högkonjunktur.
   Klimatet i Japan är mycket varierande beroende på var du befinner dig. Men från norr har du ett mycket kallt klimat och till söder är det dock ett tropisk klimat. 
Så det är bara ta tåget till norr om du ska åka skidor eller till söder om du vill simma i stränderna. Sverige har ungefär samma klimat, men ända skillnaden är att det är mycket varmare där i Japan under sommararena.
   Japan är ett kejsardöme som består av några öar, så jag tänkte nämna dem fyra största öarna i Japan. Honshu ön med Japans högsta berg Fuji som är 3 776  meter över havet och ligger 100 km sydväst om huvudstaden Tokyo. Vidare har du Hokkaido ön med staden Sapparo, Kyushu ön med staden Nagasaki och Shikoku ön med staden Matsuyama.    
   Den nuvarande ”The Imperial Palace” ligger i Kokyo (som ligger i Tokyo) och är nu ett hem till den nuvarande japanska kejsaren och hans familj. Det är mycket lite som är känt om Japans förhistoriska förflutna, men man vet att den 11 februari 660 f.kr. räknas traditionellt som den dag då det japanska kejsardömet grundades. Detta är enligt de två japanska delvis historiska, men mestadels mytologiska krönikor som skrevs i början av 700-talet, Noihonshoki och Kojiki. 
Under den japanska medeltiden, den period som inleddes 1185 efter att Minamoto-klanen satte upp sin ledare Yorimoto som shogun ("fältherre som kväser barbarer") i Kamakaru (perioderna mellan 1192 och 1333), växte en stark krigarklass fram, nämligen Samurajerna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar