måndag 17 oktober 2011

Några populära onsen i närheten av Tokyo

Minakami
I staden Minakami som ligger norr-västerut från Tokyo, kan man hitta bra varmvatten källor. Minikami är en populär resmål med några ganska kända bad, inklusive utomhus bad med vacker utsikt över naturen. Det finns över ett dussin separata varm källor som finns över hela Minakami berg och dalar, kring orter av olika karaktärer har byggts.

      1. Takaragawa Onsen

Har några av de största och mest kända rotenburo (utomhus bad) i landet. Den blandade kön bad är längs en flod och tar en annan karaktär genom årstidernas växlingar. Det finns även kvinnliga utomhus bad. Takaragawa Onsen är en populär dagsutflykt och har en av de närmaste varmvatten källor från Tokyo.




Avgift utan övernattning: 1500 yen (ca: 129 kr )
Tider: 9:00-17:00 
   
    2. Hoshi Onsen

En av Japans ”Secret Hot Springs”, är Hoshi Onsen som är en isolerad onsen djupt i bergen i Minakami. Hoshi Onsen är den enda ryokan som har några vackert och rustikt traditionella bad, dess mest kända är för deras trästil, mix bad, men finns även tidintervall för bara kvinnor- denna Onsen är inomhus bad och där vattnet bubblar upp rakt igenom stenarna på golvet i badkaret.

Avigft utan övernattnig: 1000 yen (ca: 86 kr)
Tider: 10:30 to 14:00 (entry until 13:30)
Stängda dagar: Wednesdays och 1:a till 3:e januari.
 

Kusatsu
Kusatsu är belägen ca 1200 meter över havet. Den aktiva vulkanen Kusatsu-Shirane (2160 m hög) och den inaktiva Mount Tengu och Mount Motoshirane är belägna väster om Kusatsu.
Därför har Kusatsu har den största naturliga flödet av varmt källvatten källor i hela Japan. Den svavelhaltiga, mycket surt vatten har ansetts bland Japans bäst i århundraden, och har hyllats som en behandling för sjukdomar som inkluderar artrit, trötthet och hudsjukdom bland andra.
onsen finns i en mängd olika stilar inklusive sten, trä, inomhus och utomhus typer. Besökare till Kusatsu kan njuta av dem antingen på en ryokan, eller på offentliga badhus.
Dem ryokan bad är fritt tillgängliga för vistelser, men många ryokan har också öppna sina bad för allmänheten vid en inträdesavgift på typiskt 500-1000 yen under dagtid.

      1. Sainokawara Rotenburo

Denna stora offentliga utomhus bad, som ligger i Sainokawara Park rymmer 100 badande. Detta utomhusbad erbjuder fina säsongens vyer, speciellt av höstens färger i höst och snöiga skogen på vintern.

Avgift: 500 yen (ca: 43 kr)
Tider: 7:00-20:00 (gäller apr till nov) och 9:00-20:00 (gäller dec till mar)


      1. Otakinoyu
Detta offentliga badhus erbjuder en mängd olika inomhus och utomhus bad. Huvudattraktionen är Awaseyu, en traditionell trä inomhus badhus med sju baljor med vatten skiljer sig i surhetsgrad och temperatur (från 38 till 46 grader). Awaseyu är mix badplats utom under utsetts tidlockor för enbart för kvinnor.


Avgift: 800 yen  (ca: 69 kr)
tider: 9:00 to 21:00 



Hokane
I staden Hakone som ligger 100 km sydväst om Tokyo och är ett populärt turistområde för den fina naturen och de många onsen (heta källorna). Staden ligger i en vulkandal på kitteln till vulkanen Hakone-Yama och är mycket bergigt.
Besökare kan njuta av en varmvatten källor i offentliga badhus eller ryokan. Många ryokan öppnar sina bad inte bara för vistelser utan också för dagsbesökare. Medan om du gästerna övernattar så kan man använda badet gratis, för dagsbesök betalar man en inträdesavgift på vanligtvis mellan 500 (ca: 43 kr) och 2000 yen (ca: 172).

1. Tenzan
Detta trevliga, stora ryokan har flera segregerade bad med varmt vatten. Några av dem är placerade tillhör den andra och bildar därmed ett konstgjort vattenfall (ju högre du kommer desto varmare vatten). Den har också ett kallt vattenbad, samt en gammaldags bastu.
De flesta poolerna är utomhus vid foten av en trädbevuxen sluttning. Badhuset är en vacker traditionell japansk stil.  

Avgift: 1200 yen  (ca:103 kr)
Tider: 9:00 till 23:00

    2. Hakone Kamon
Flera utomhus bad gjorda av sten och trä med bastu och bad gjorda av stora keramiska krukor. Eftersom färgen är mjölken vit och det kommer från svavel, vissa människor känner sin hud slätare efter att ha tagit ett bad. Och hyra varm källa finns även begränsad tid. En kopp te serveras efter badet.

Avfgift: 1940 yen (ca:167 kr)
Tider: 10:30 to 21:00


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar