tisdag 11 oktober 2011

Värdbesökta parker i Tokyo

Det som jag tycker är allra varckrast med japan är deras trädgårdar på våren då deras körsbärsträden står i full blom. Det finn ju mpånga trädgårdar i Japan men i självaste huvudstaden Tokyo har vi tre populära parker som är kända att besöka om man befinner sig där.
De heter Yoyogi-parken, Ueno-parken och Jindai-parken.

Yoyogi-parken - Tokyos lungor är den stora Yoyogi-parken strax söder om Shinjuku. Den är en av de största parkerna i Tokyo. Där kan man besöka Meiji-templet eller bara titta på när teatersällskap och band övar. Det är alltid något som händer där men bäst är det på söndagar. Det påminner väll lite om kungsträdgården vi har i Stockholm. när den används som samlingsplats för folk att spela musik, träna kampsport, etc. Parken har en cykelväg, en offentlig basketplan och cykeluthyrning finns tillgängligt. 
 











Ueno-parken - Ueno Park är Tokyos första offentliga park och invigdes 1873. Parken ligger i norra Tokyo och har uthyrning av båtar, monument, tempel och en djurpark. Djurparken har över tre hundra djurarter är detta zoo Tokyos största, inträde kostar ¥600 (~ 40kr). Man kan förstå varför Ueno är en av de mest populära områdena för japanska familjer att besöka.
Det finns tre museer (Tokyo National Museum, National Science Museum och National Museum of Western Art) en konsertsal, en Tōshō-gu tempel, det Shinobazu Pond med sin Benzaiten tempel och den Gojo tempel.
Tokyo National Museum är det mest kända museet i Tokyo och har över 100,000 föremål från hela Japans historia. Inträde är ¥420 för vuxna medan för barn och ungdomar är inträdet gratis. 



 








Jindai-parken - Det sträcker sig över 425.433 kvadratmeter, och alla har trettio områden funktioner sorter av en typ av anläggning. Det finns över 100 000 växter av ungefär 4500 arter, samtliga utmärkta med en skylt. Parken har ett program för växtskyddsmedel för att bevara utrotningshotade japanska arter och utställningar och aktiviteter relaterade till trädgårdsarbete till förmån för lokala medborgare. Precis utanför den bakre porten finns ett område där vissa växter säljs. Ett stort växthus byggdes på 1984 hålla samling av tropiska växter. I ett avsnitt av växthuseffekten är näckrosdamm. 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar